Relatie APK

Dé APK voor relaties. Even stilstaan bij je relatie en een crisis voorkomen. Dé oplossing voor stellen die merken dat ze in een negatieve spiraal zijn gekomen en erger willen voorkomen. Maak nu een afspraak.

Dé APK voor relaties

De APK voor relaties. Nadat je een poosje met elkaar in een relatie zit kunnen er kleine strubbelingetjes ontstaan. Vaak is er dan nog niet iets ergs aan de hand. Maar wanneer je merkt dat je door die kleine strubbelingetjes steeds sneller geïrriteerd naar elkaar reageert, of dat je steeds sneller ruzie krijgt om kleine dingen, dan kan het goed zijn om je relatie even onder de loep te nemen.

In het begin van de relatie zit je op een roze wolk en bekijk je jouw geliefde door een roze bril. Na verloop van tijd gaat die roze bril af. Wat je in het begin van de relatie voor lief nam of zelfs aantrekkelijk vond kan je nu een vervelende eigenschap vinden.

In het begin zijn het vaak geen hele grote dingen waar je tegenaan loopt. De meeste ruzies gaan over:

– geld
– huishoudelijke klusjes
– rommel niet opruimen
– opvoeding van de kinderen
– wie er meer werkt
– niet communiceren
– praten met een ex
– bezitterig zijn
– schoonouders
– etc.

Er wordt wel eens gezegd, ruziemaken hoort erbij. Tot op zekere hoogte klopt dat. Als je het daarna ook weer goed kunt maken met elkaar en respect hebt voor elkaars standpunt dan kan een ruzie op z’n tijd best gezond zijn. Het klaart de lucht.

Helaas komt het vaak voor dat er wel ruzie wordt gemaakt maar dat het niet goed wordt uitgesproken. Dan lijkt alles weer koek en ei maar blijft de kwestie bij een van jullie op de achtergrond sluimerend aanwezig. Grote kans dat het bij een volgende ruzie als een oude koe uit de sloot wordt getrokken.

Als je ergernissen en ruzies niet goed kunt uitpraten krijg je steeds sneller en vaak ook heftigere ruzies. Of je praat juist steeds minder met elkaar en raakt op die manier steeds verder van elkaar verwijderd. Herkenbaar?

Merk je dat jullie steeds vaker en sneller ruzie maken over dagelijkse dingen en heb je het gevoel dat jullie die ruzies niet goed uitpraten? Dan is het raadzaam om in actie te komen. In deze fase aan de relatie werken kan grotere problemen, of zelfs een scheiding, voorkomen!

Wil je weten of een Relatie APK voor jullie geschikt is stel jezelf en je partner dan de volgende vragen:

– Zijn er steeds meer kleine ergernissen?
– Maken jullie steeds vaker ruzie?
– Voel je steeds vaker afstand tussen jullie?
– Willen jullie graag samen verder?

Wanneer er op een of meer van deze vragen door een van jullie met JA is geantwoord kan het zinvol zijn om een Relatie APK in te zetten.

Een Relatie APK kun je ook wel omschrijven als ‘Relatiecoaching in vogelvlucht’. We gaan kijken waar jullie tegen aan lopen in de relatie, op welke manier jullie ruzie maken en hoe jullie dit kunnen herkennen. Als je het kunt herkennen kun je het ook stoppen.

Doordat ik in mijn werk gebruik maak van Oplossingsgerichte therapie kunnen jullie snel concrete stappen zetten. Dit alles met als einddoel de band tussen jullie te versterken en ruzies te verminderen.

Ook na het volgen van relatietherapie kan het zinvol zijn om na verloop van tijd jullie relatie even opnieuw onder de loep te nemen. Om even te checken of jullie samen nog op het juiste pad zitten. Oude gewoontes kunnen er zonder dat je het beseft toch weer insluipen. Het onder begeleiding weer even stil te staan bij de dingen waar jullie eerder tegen aan liepen en/of nu tegen aan lopen kan helpen een volgende crisis te voorkomen.