Versterk de emotionele verbinding – ga samen wandelen (oefening)

De emotionele verbinding met je partner verstevigen, wie wil dat nou niet? En het is makkelijker dan je denkt. Hoe? Door samen te gaan wandelen, liefst in de natuur.

Van wandelen is wetenschappelijk bewezen dat het helpt tegen stress. Het helpt nog beter als je wandelt in de natuur. Door beweging wordt het stofje dopamine aangemaakt. Dat stofje helpt om de hoeveelheid stresshormonen in je lichaam te verminderen. Als je een half uurtje wandelt heeft dat direct een positieve invloed. En als je tijdens het wandelen dan ook nog eens samen bewust stil gaat staan bij alle mooie en fijne momenten in het leven wordt dat positieve gevoel alleen nog maar sterker in je hersenen verankerd.

Misschien wandelen jullie al wel samen. Door het wandelen te combineren met de oefening die ik hieronder beschrijf is de positieve wandeling een nieuwe activiteit. En ook samen nieuwe dingen ondernemen helpt de emotionele verbinding te versterken.

Oefening Positief wandelen

Ga samen minimaal een minuut of 30 wandelen. Liefst in een natuurlijke omgeving. Zorg ervoor dat jullie lekker stevig doorstappen en niet slenteren.

Wandel in stilte. Het is niet de bedoeling dat jullie elkaar vragen gaan stellen of een gesprek gaan voeren.

Als jullie na een paar minuten lekker in het wandelritme zitten ga je om en om iets opnoemen wat je leuk vindt, waar van je geniet, wat je mooi vindt, waar je blij van wordt, waar je dankbaar voor bent, wat je leuk vindt aan je partner, etc.

Richt je niet alleen op de relatie. Er zijn veel meer dingen waar je blij van kan worden. Bijvoorbeeld een mooie zonsondergang, de mooie herfstkleuren, een fijne herinnering, een mooie bloem, een lief complimentje, de stilte, etc.

Alles waar je tijdens het wandelen blij van wordt is goed om te benoemen. Kun jij twee dingen achter elkaar benoemen? Doe dat gerust maar maak er geen wedstrijd van. Geef je partner de tijd om ook in contact te komen met zijn/haar gevoel.

Door het ontspannende effect dat wandelen heeft worden de positieve gedachten die jullie uitwisselen sterker opgeslagen. Dat versterkt de emotionele band tussen jullie.

Ga niet in sneltreinvaart om en om iets opnoemen. Als er een stilte valt is dat helemaal niet erg maar juist goed. Dat geeft je de gelegenheid om dieper in contact met je gevoel te komen.

Herhaal deze oefening zo vaak als jullie zelf prettig vinden. Loopt het niet zo lekker tussen jullie? Doe dan de oefening wat vaker, liefst twee keer per week. Je zult ervaren dat dit een positieve invloed heeft op jullie relatie.

Succes!