Goede voornemens voor een fijnere relatie

Hoopvol uitkijkend naar een beter, fijner, mooier jaar tel je de laatste secondes af. Onder luid geknal van champagnekurken en vuurwerk treed je samen het nieuwe jaar tegemoet. Bewapend met een lijstje vol goede voornemens.

Heerlijk vind ik die traditie om voor het nieuwe jaar goede voornemens te maken. Ik weet nog goed hoe mijn vader vroeger een keer al onze goede voornemens op een briefje schreef, deze dubbelvouwde tot een klein pakketje en aan de achterkant van de klok had opgeborgen. Het volgende jaar gingen wij kijken wat er van onze voornemens terecht was gekomen. Het zal je vast niet verbazen als ik je zeg dat er dat jaar niet een voornemen was waargemaakt. En toch heb ik hier goede herinneringen aan. Waarom? Omdat het een gezamenlijke actie was als gezin waardoor ik op dat moment een sterk gevoel van verbondenheid ervaarde.

Grote kans dat ook jij voor de komende jaarwisseling goede voornemens gaat maken. Als jij de vraag gesteld krijgt wat jouw goede voornemens zijn dan is de kans groot dat je iets noemt wat je graag voor jezelf anders zou willen. Misschien wil je een paar kilo afvallen, meer tijd voor jezelf, een oude hobby oppakken, of misschien wil je wel stoppen met roken. Goede voornemens zijn meestal gebaseerd op wat we graag voor onszelf anders zouden willen.

Doe het dit jaar eens anders!

Hoe zou je het vinden om dit jaar goede voornemens voor jullie relatie te maken? Ga er samen een keer voor zitten en neem je relatie eens onder de loep. Wat vinden jullie fijn in de relatie? Wat zouden jullie aan de relatie willen verbeteren? Wat zou kunnen helpen om de relatie beter, mooier of fijner te maken? Worden jullie misschien opgeslokt door alledaagse dingen en willen jullie weer wat meer tijd voor elkaar vrijmaken? Is het huis een rommeltje en willen jullie samen kamer voor kamer de boel weer op orde brengen? Laat de intimiteit te wensen over en zou je hier weer nieuw leven in willen blazen?

Alles waar jullie samen iets aan willen veranderen of verbeteren is geschikt als goed voornemen. Maak het voornemen zo concreet mogelijk. Dus niet ‘we gaan komend jaar meer tijd vrij maken voor elkaar’, maar wel ‘elke donderdagavond plannen we tijd in voor elkaar. De tv staat uit en de telefoon is weggelegd’.

Willen jullie aan je relatie werken maar kom je er samen niet uit? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Succes!